skip to Main Content

Pyöräteiden talvikunnossapidon laadunvalvonta hoituu polkien

Viime viikolla on vietetty valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Oletko jo kuullut pyöräteiden laadunvalvontaa tekevästä poljettavasta mittausyksiköstä?

West Coast Road Masters Oy on kehittänyt maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen, laadunvalvonnan mittausyksikön, mihin on asennettu Teconer Oy:n RCM411 optinen kelianturi. Tällä hetkellä palvelun tilaajana ovat ELY-keskus ja Kuntec Oy. Valvottavia, kaupungin tehohoidossa olevia kilometrejä oli viime vuonna 20 kilometriä ja ensi vuonna jo kymmenen kilometriä enemmän. Ely-keskukselle seurantaa tehtiin reilut 50 km viikossa.

– Kahden talven kokemuksen jälkeen voi todeta, että polkupyörällä tapahtuvalla mittauksella saa paljon paremman kuvan tienpinnasta. Lisäksi emme vaaranna pyöräilijöiden ja muiden liikkujien turvallisuutta ajamalla pyöräteillä isolla kalustolla, vaan sähköavusteisella nastarenkailla varustetulla maastopyörällä, toimitusjohtaja Juha-Matti Vainio kertoo.

Laadunvalvonnassa seurataan ovatko pyöräteiden toimenpiteet tehty ajallaan ja pyörätie laatuvaatimusten mukaisessa kunnossa.

– Viime talvena kävi muutaman kerran niin, että suojasään jälkeen tulikin kova pakkanen, jolloin pyörätiet urautuivat pahasti. Talvikunnossapitopalveluna kierros ajetaan kerran viikossa.

Laitteiston kitkamittarina siinä toimi puhelimen kiihtyvyysanturia käyttävä Android- puhelinsovellus RCM-mobile, joka laskee kitkan pyörällä jarrutettaessa sekä ottaa kuvia mittauskohteesta. Tiedonkeruu on integroitu sovellukseen, joka tallentaa paikannustiedot ja lähettää kaikki kerätyt tiedot Mobile Road Condition Map™ -palvelimelle näytettäväksi.

Jos haluat kuulla West Coast Road Mastersin kehittämästä laitteesta lisää, tule tutustumaan Tiepäivien näyttelyyn ja käy ilmoittautumassa elokuussa pidettävien Tiepäivien seminaariin https://tiepaivat.fi

Kuva: Juha-Matti Vainio

This Post Has 0 Comments

Vastaa