skip to Main Content
Koneviesti-Ajotaitokilpailu

Nyt on haussa Suomen taitavin ratinvääntäjä!

Kuljettajien Koneviesti-ajotaitokilpailu järjestetään  keskiviikkona 24.8.2022.

KUTSU

Nousetko sinä ykköskorokkeelle, saat mittaamatonta mainetta ja kunniaa sekä jäät historiankirjoihin ensimmäisenä Koneviesti-ajotaitokilpailun voittajana?
Parhaimmista parhaat tien – ja kadunhoitokaluston kuljettajat ottavat toisistaan mittaa ensimmäistä kertaa järjestettävässä ajotaitokilpailussa, joka järjestetään Tiepäivien yhteydessä Tampereella elokuussa 2022! Ilmoittakaa oma edustajanne mukaan kilpailuun ja tulkaa kannustamaan kilpailijanne voittoon!

Tarkoitus on viettää mukava päivä taitoajon merkeissä ja tehdä tunnetuksi tien- ja kadunhoidon ammattilaisten vaativaa tehtäväkenttää ja osaamista. Tiepäivien yhteydessä osallistujat pääsevät tutustumaan myös Tiepäivien muuhun ohjelmaan.

Paikka ja aika: Ajotaitokisa järjestetään keskiviikkona 24.8.2022 Tampereen Urheilu- ja Messukeskuksen työnäytöskentällä. (Ilmailunkatu 20, Tampere)

Kuka voi osallistua: Kilpailuun voivat osallistua kilpailijat, joilla on jo kokemusta tien- tai kadun hoidosta ja joilla on soveltuva tutkinto ja ajokortti kilpailukoneiden kuljettamiseen.  Kilpailu on tarkoitettu erityisesti ammattikuljettajille.

Mistä kilpaillaan: Kilpailussa kilpailija suorittaa taitoa vaativan ajoradan valitsemallaan laitteella. Ajoradan varrella on tehtäviä. Voittajaksi selviytyy kilpailija, joka on suorittanut radan hyväksytysti mahdollisimman vähillä virhepisteillä. Voit tutustua kilpailutehtävään seuraavalla sivulla.

Kilpailusarjat: Kilpailuun voi osallistua kahdessa eri sarjassa: kilpailemalla tienhoitoautolla tai taajaman hoitoon tarkoitetulla koneella.

Ilmoittautuminen: Pyydämme teiltä alustavaa ilmoittautumista mahdollisimman pian, kuitenkin 1.6.2022 mennessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsemme seuraavat tiedot:

– kilpailijan nimi yhteystietoineen
– kilpailijan työkokemus
– lähettävä taho (yritys/kunta/koulu/organisaatio)

Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Tieyhdistyksen lahjoittamalla palkinnolla ja kunniakirjalla ja Koneviestin lahjoittamalla palkinnolla.

Lisätietoja: Toni Korjus p.+358 43 824 4834  [email protected]

Kilpailutehtävä

  1. Lähtöviiva, auran terä viivalla
  2. Pujottelua eteenpäin keilojen ympäri
  3. Tynnyrin T1 siirto merkitylle alueelle
  4. Tynnyrin T2 siirto merkitylle alueelle
  5. Peruuttaen keilojen välistä
  6. Eteenpäin rampin yli, pyramidin kaato ajoneuvo vinossa vasemmalle päin
  7. Eteenpäin rampin yli, pyramidin kaato ajoneuvo vinossa oikealle päin
  8. Tynnyreiden T3 ja T 4 siirto merkitylle alueelle
  9. Peruuttaen pujottelua keilojen ympäri
  10. Maaliin saapuminen kun auran terä on laskettu maaliviivalle